Obytný areál New Folies v Cala Llamp – nový koncept rezidenčního komplexu

Obytný areál New Folies v Cala Llamp – nový koncept rezidenčního komplexu

Autor: stoadministrator
29. 3. 2021
V Cala Llamp, několik kilometrů od Port d’Andratx, vyrostl jeden z nejexkluzivnějších rezidenčních komplexů na Mallorce. Obytný komplex New Folies spojil inovace a design s přirozeným prostředím skal, borovic a mořského pobřeží a díky minimalistickému stylu a čistým liniím nabídl výrazný vizuální kontrast.

Funkční a současný design od studia SCT-Arquitectos

New Folies navrhlo prestižní architektonické studio SCT-Arquitectos, které založili Vicente Tomás a Ángel Sánchez-Cantalejo. 41 domů, které jsou součástí komplexu, má poměrně velké rozměry, přičemž dominantní roli hrají terasy s výhledem na moře. Maximálně funkční a současný design obydlí upřednostňuje soukromí každého domu, u nich nechybí samostatné bazény, zahrady a odpočinkové zóny.

 

Maximální komfort, soukromí a výhled na moře nabízí každý z 41 domů

Většina domů je dvoupatrová, některé mají navíc k dispozici i suterén. Do domků ležících na jižní straně se kvůli velmi silnému sklonu svahu vstupuje přes podkroví.  Každý dům má kromě toho k dispozici dvě parkovací místa a soukromý bazén. Jednotlivé budovy spojují pěší cesty, které vedou ke společnému bazénu a sluneční terase.  Kamenné zídky z nepravidelných kamenů vyznačují v celém areálu výšková odsazení, jichž je zde opravdu hodně. Přízemí jsou vestavěna do terénu a u většiny domů mají jejich stěny stejné provedení, čímž vzniká optický dojem jediného poschodí. Horní poschodí jednotlivých domů vyčnívají nad verandou a vytvářejí tak příjemný stín. V přízemí domů je kuchyně, obývací pokoj a jídelna, ložnice a víceúčelová místnost jsou umístěny v horním poschodí. Jednotlivé pokoje jsou navrženy tak, aby každá místnost umožňovala výhled na moře. Střechy domů jsou porostlé zelení.

 

Vlastnosti materiálů a povrchových úprav odráží vysokou kvalitu tohoto projektu

Realizační firma Siles Construcciones nespolupracovala s architekty ze studia SCT-Arquitectos poprvé, takže věděla, že důraz nebude ani u tohoto komplexu kladen jen na styl, ale i na výběr materiálů a kvalitu provedení. Na fasádách domů je proto použit fasádní zateplovací systém StoTherm Classic, kombinující vysoký izolační výkon se snadnou instalací a vysokou odolností. Systém je odolný proti prasklinám, nárazu, ale i krupobití, silnému dešti a vichřicím.

Informace o projektu:
Investor:
Inmobiliaria Espacio y Aedas Homes, Palma de Mallorca, ES
Architekt: SCT Estudio de Arquitectura Sanchez-Cantalejo + Tomás, Palma de Mallorca, ES
Realizace: Obras y Construcciones Pedro Siles SL, Palma de Mallorca, ES
​Fotografie: José Hevia Blach, Barcelona, ES
Kompetence firmy Sto:

  • zateplovací fasádní systém (StoTherm Classic), fasádní omítky (Stolit K 1,5 a Stolit MP)

 

Přihláste se k odběru novinek

Prihlásiť sa k newsletteru

Formulár sa odosiela, počkajte prosím...

Přihláste se k odběru novinek

Přihlásit se k newsletteru

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Sdílejte článek se svými přáteli

Fasáda nové školy se vzhledem cihlového zdiva odráží vizi architektů

Autor: stoadministrator
13. 5. 2022
Nedaleko Eindhovenu navrhl Atelier PRO Architects z nizozemského Haagu novostavbu školy Strabrect College, která je energeticky udržitelná a současně se zapojuje do cirkulární ekonomiky. Vzhled zateplené fasády s cihlovým obkladem z flexibilních pásků StoCleyer B je originální a navazuje na okolí nové budovy školy v Geldropu.

 

Všetky výukové priestory sú zoskupené okolo veľkej posluchárne v centre novostavby. Celkovú štruktúru budovy okrem toho oživujú rôzne vnútorné priestory.
Všechny výukové prostory jsou seskupeny kolem velké posluchárny v centru novostavby. Celkovou strukturu budovy navíc oživují různé vnitřní prostory.

Strabrecht College se přestěhovala do nových prostor

Ze stávající budovy zůstala pouze tělocvična. Ta byla "napojena" na novou budovu a nachází se hned vedle sportovišť. Na ploše necelých 8 000 m2 jsou rozmístěny kolem centrální posluchárny čtyři skupiny budov s prostory pro teoretickou i praktickou výuku a místnosti pro studenty. Otevřené vnitřní prostory, jeden z charakteristických prvků staré budovy, se objevují i v nové budově. Přivádějí přirozené světlo do vnitřních prostor školy, dávají možnost výuky mimo učebnu a poskytují zjemnění měřítka v obrysech, které navazuje na strukturu okolí. Velkými okny učeben a tříd je příroda stále přítomna i v interiéru. Nová škola zaujme také svými světlými zděnými stěnami, které vynikají uprostřed zelené plochy.

 

Obkladové pásiky StoCleyer B pomohli architektom dosiahnuť presne taký tehlový vhľad aký si želali.
Obkladové pásky StoCleyer B pomohly architektům dosáhnout přesně takového cihlového vhledu, jaký si přáli.

 

Speciální opláštění z pásků StoCleyer B

Fasáda není z cihel, i když se to tak na první pohled může zdát. Díky vhodně zvolené kombinaci fasádních pásků StoCleyer B, kterou navrhli a sestavili architekti, získala budova přesně vzhled, který si tvůrci nové školy představovali. Pásky StoCleyer B i na budově strabrechtské školy prokázaly, že představují rychlé a jednoduché řešení pro realizaci zateplených fasád s autentickým cihlovým vzhledem. S nabídkou více než 130 cihlových povrchů otevírají širokou škálu designových možností a pohled na fasádu školy ukazuje, že je tvůrci fasády dokonale využili. Materiálové vlastnosti flexibilních cihlových pásků, které byly optimalizovány speciálně pro zateplovací systémy, jim umožnily přetvořit architektonický návrh na efektivní a spolehlivé stavební řešení.

 

Seznamte se s cihlovými obkladovými pásky StoCleyer B

Cihlové obkladové pásky StoCleyer B, které jsou optimalizovány pro fasádní zateplovací systémy, umožňují neuvěřitelně snadno kombinovat robustní vzhled cihlové fasády s vysoce efektivní tepelnou ochranou budovy. Bližší informace získáte v našem katalogu, který si můžete stáhnout zde, nebo na konzultaci, kterou si můžete domluvit se zástupcem našeho obchodního týmu.

Informace o projektu:
Investor: Strabrecht College, Geldrop, Nizozemsko
Místo: Grote Bos 2, Geldrop
Architekt: Atelier PRO Architects, Haag
Realizace: Fleurbaaij, Aalten
Kompetence Sto:

  • zateplovací fasádní systém StoTherm Classic s obložením ve vzhledu cihlového zdiva StoClyer B

Fotografie: Ronald Tillermann, Rotterdam

 

 

Přihláste se k odběru novinek

Přihlásit se k newsletteru

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Prihláste sa k odberu noviniek

Prihlásiť sa k newsletteru

Formulár sa odosiela, počkajte prosím...

Sdílejte článek se svými přáteli