Lité podlahy StoCretec v bratislavském showroomu MTBIKER

Lité podlahy StoCretec v bratislavském showroomu MTBIKER

Autor: stoadministrator
20. 9. 2021
Největší slovenský cyklistický portál a e-shop otevřel pro bratislavské zákazníky showroom a výdejní místo v prostorách známé Pradiarne 1900 na Svätoplukově ulici v Bratislavě. V interiéru od architektů VAUarchitects (Ľudovít Vitko, Silvia Vitková) jsou na podlahách a schodech použité odolné nátěry, povrchové úpravy a laky StoCretec. Jejich realizaci zajistili podlaháři z firmy PROFLOOR s.r.o.

MTBIKER je jedním z prvních nájemců v zrekonstruovaných prostorách národní kulturní památky v areálu bývalé Cvernovky

Rekonstrukce Pradiarne probíhala podle návrhu ateliéru BOUDA Masár architekti, koncept interiéru společných prostor zpracoval ateliér Chybík + KRISTOF ASSOCIATED ARCHITECTS. Mezi klíčové prvky návrhu společných prostor patří znovuotevření původní halové dispozice s nevšedním systémem litinových sloupů. Architekti Ludvík Vitko a Silvia Vitková se při návrhu interiéru pro novou provozovnu zaměřili na přiměřenost výrazových prvků, které nechávají vyniknout kontext prostoru industriální památky a precizní výběr produktů prodejce.

 

Showroom je součástí původně otevřeného halového prostoru v přízemí

a přístupný je z ulice a hlavní lobby budovy. Zóna mezi vstupy je v maximální míře ponechána prodejně, na kterou přímo navazuje servis kol. Interiér je zaměřen na prezentaci užšího, výběrového sortimentu. Návštěvník dostává dostatek prostoru a volnosti pro vnímání vybraných produktů, inspiraci a v případě potřeby přímou konzultaci se servisními techniky. Showroom a servis na přízemí doplňuje díky vysokému stropu mezipatro, určené přednostně pro zaměstnance prodejny.

 

Koncept interiéru měl za cíl nechat vyniknout to, co vyniknout má – výběrové produkty prodejce a cenný kontext industriální památky

Architekti Ľudovít Vitko a Silvia Vitková z VAUarcitects kladli v showroomu MTBIKER důraz na přiměřenost výrazových prvků se snahou nepotlačit stavební podstatu a charakter prostoru, který dělily jen v provozně nejnutnějších místech. Materiály a barvy vybírali s ohledem na funkčnost, prostorový kontext, identitu značky a akcentaci samotných produktů. Monochromatická paleta nových materiálů nechává vyniknout kontext obnoveného prostoru a soustřeďuje pozornost na prezentované produkty. Světlešedá konstrukce mezaninu a navazující nábytkové prvky odpovídají barevnosti soklové části obnovených litinových sloupů.

 

Podlahové povrchy StoCretec na bázi polyuretanu nebo epoxidové pryskyřice v službách architektů

Jsou odolné a příjemné na pohled, komponenty systémů StoCretec jsou i v tomto showroomu navzájem sladěné a zahrnují celou paletu výrobků – od základu přes vlastní povrch až po přelakování. Na podlaze showroomu je použit EP podkladový nátěr StoPox GH 205, který má velmi dobrou přilnavost a je testován na odolnost vůči odtržení a vytváření bublin při vzlínající vlhkosti. Na tento nátěr je aplikována odolná a vazce-elastická PUR povrchová úprava StoPur IB 500. Krycí vrstvu tvoří PUR uzavírací nátěr StoPur WV 200, určený pro barevné uzavírací nátěry na polyuretanové podlahové povrchové úpravy.

INFORMACE O PROJEKTU:
Investor:
MTBIKER.shop s.r.o.
Místo: Bratislava
Architekti: VAUarchitects - Ľudovít Vitko, Silvia Vitková
Realizace: Profloor, s.r.o.
Fotografie:  VAUarchitects - Ľudovít Vitko, Silvia Vitková
Použité řešení Sto:

  • Podlaha showroomu – EP podkladový nátěr StoPox GH 205, PUR povrchová úprava StoPur IB 500, PUR uzavírací nátěr StoPur WV 200,
  • Ocelové schody – EP vodou ředitelný protiskluzový lak StoPox WL 200

Přihláste se k odběru novinek

Prihlásiť sa k newsletteru

Formulár sa odosiela, počkajte prosím...

Přihláste se k odběru novinek

Přihlásit se k newsletteru

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Sdílejte článek se svými přáteli

Fasáda nové školy se vzhledem cihlového zdiva odráží vizi architektů

Autor: stoadministrator
13. 5. 2022
Nedaleko Eindhovenu navrhl Atelier PRO Architects z nizozemského Haagu novostavbu školy Strabrect College, která je energeticky udržitelná a současně se zapojuje do cirkulární ekonomiky. Vzhled zateplené fasády s cihlovým obkladem z flexibilních pásků StoCleyer B je originální a navazuje na okolí nové budovy školy v Geldropu.

 

Všetky výukové priestory sú zoskupené okolo veľkej posluchárne v centre novostavby. Celkovú štruktúru budovy okrem toho oživujú rôzne vnútorné priestory.
Všechny výukové prostory jsou seskupeny kolem velké posluchárny v centru novostavby. Celkovou strukturu budovy navíc oživují různé vnitřní prostory.

Strabrecht College se přestěhovala do nových prostor

Ze stávající budovy zůstala pouze tělocvična. Ta byla "napojena" na novou budovu a nachází se hned vedle sportovišť. Na ploše necelých 8 000 m2 jsou rozmístěny kolem centrální posluchárny čtyři skupiny budov s prostory pro teoretickou i praktickou výuku a místnosti pro studenty. Otevřené vnitřní prostory, jeden z charakteristických prvků staré budovy, se objevují i v nové budově. Přivádějí přirozené světlo do vnitřních prostor školy, dávají možnost výuky mimo učebnu a poskytují zjemnění měřítka v obrysech, které navazuje na strukturu okolí. Velkými okny učeben a tříd je příroda stále přítomna i v interiéru. Nová škola zaujme také svými světlými zděnými stěnami, které vynikají uprostřed zelené plochy.

 

Obkladové pásiky StoCleyer B pomohli architektom dosiahnuť presne taký tehlový vhľad aký si želali.
Obkladové pásky StoCleyer B pomohly architektům dosáhnout přesně takového cihlového vhledu, jaký si přáli.

 

Speciální opláštění z pásků StoCleyer B

Fasáda není z cihel, i když se to tak na první pohled může zdát. Díky vhodně zvolené kombinaci fasádních pásků StoCleyer B, kterou navrhli a sestavili architekti, získala budova přesně vzhled, který si tvůrci nové školy představovali. Pásky StoCleyer B i na budově strabrechtské školy prokázaly, že představují rychlé a jednoduché řešení pro realizaci zateplených fasád s autentickým cihlovým vzhledem. S nabídkou více než 130 cihlových povrchů otevírají širokou škálu designových možností a pohled na fasádu školy ukazuje, že je tvůrci fasády dokonale využili. Materiálové vlastnosti flexibilních cihlových pásků, které byly optimalizovány speciálně pro zateplovací systémy, jim umožnily přetvořit architektonický návrh na efektivní a spolehlivé stavební řešení.

 

Seznamte se s cihlovými obkladovými pásky StoCleyer B

Cihlové obkladové pásky StoCleyer B, které jsou optimalizovány pro fasádní zateplovací systémy, umožňují neuvěřitelně snadno kombinovat robustní vzhled cihlové fasády s vysoce efektivní tepelnou ochranou budovy. Bližší informace získáte v našem katalogu, který si můžete stáhnout zde, nebo na konzultaci, kterou si můžete domluvit se zástupcem našeho obchodního týmu.

Informace o projektu:
Investor: Strabrecht College, Geldrop, Nizozemsko
Místo: Grote Bos 2, Geldrop
Architekt: Atelier PRO Architects, Haag
Realizace: Fleurbaaij, Aalten
Kompetence Sto:

  • zateplovací fasádní systém StoTherm Classic s obložením ve vzhledu cihlového zdiva StoClyer B

Fotografie: Ronald Tillermann, Rotterdam

 

 

Přihláste se k odběru novinek

Přihlásit se k newsletteru

Formulář se odesílá, počkejte prosím...

Prihláste sa k odberu noviniek

Prihlásiť sa k newsletteru

Formulár sa odosiela, počkajte prosím...

Sdílejte článek se svými přáteli